[μουσική συλλογή] Για σένα τραγουδώ (όσα δεν μπορώ να φωνάξω)

Πρώτη δημοσίευση 28.07.2007
Μια μέρα η "νονά" (σημ.: η μικρή συνεργάτις που βάφτισε ...το άτομο) ήρθε πρωί πρωί στη δουλειά με τα μούτρα κατεβασμένα. Το παράξενο βέβαια ήταν ότι ήρθε πρωί πρωί, τέλος πάντων ήταν φανερό (στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ) ότι κάτι δεν πήγαινε καλά...

Λίγο η εξεταστική που είχε πάει κατακαλόκαιρο (γαιδουροκαλόκαιρο το λέγαν οι παλιότεροι), λίγο η ζέστη που "χτύπαγε" κόκκινο, λίγο ο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ (λογοκρισία, ποιος είπε ότι στο internet γράφεις ότι θέλεις...). Εκείνη την ώρα ο Γιάννης Γιοκαρίνης τραγούδαγε "Πέτα τα βιβλία,πάμε παραλία, γράψε στο μαγιό σου τη βαθμολογία"...

...Ντινκ.... Στο μυαλό γεννήθηκε μια μεγάλη ιδέα (βλέπετε το άτομο δεν θα μπορούσε να απέχει από τη λογική του μεγαλοιδεατισμού, κοινώς "ψώνιου", ένεκα το λάδι της νονάς). Ακολουθεί ο διάλογος που έκανε το άτομο με το μυαλό του (ναι, συνέβη και αυτό):
Μυαλό: «ρε συ φτιάχτης μια ωρίτσα μουσική, τουλάχιστον από σένα να έχει να το φχαρστιέται, θα σου βάλω εγώ τις ιδέες...»
Το Άτομο: «ρε δε μας παρατάς πρωινιάτικα, άστο το κοριτσάκι στην ησυχία του...»
Μυαλό: «δεν κατάλαβα, έχεις φτιάξει μουσική για καν και καν, εδώ που έχεις και υποχρέωση λες όχι;; Ξεκόλλα άνθρωπε μου.... Κάνε το τουλάχιστον για τα γενέθλια της !!»

Τέλος πάντων, καθώς ως άτομο με κυβερνάει το μυαλό, ενέδωσα. Βοήθησε και η βραδινή "μοναξιά" της Αθήνας (η συν αυτώ έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια...), έτσι προέκυψε η συλλογή αυτή με τίτλο "Για σένα τραγουδώ (όσα δεν μπορώ να φωνάξω)".

Ελπίζω η νονά, αυτό το Σαββατοκύριακο που είναι τα γενέθλια της (by the way Χρόνια Πολλά !!) να χαρεί κάθε νότα, κάθε στίχο, όσο τα χάρηκα κι εγώ όταν έφτιαχνα τη συλλογή και ακόμα περισσότερο. Έτσι θα γλυτώσει και η ανθρωπότητα από τον μεγάλο κίνδυνο που παραμονεύει άμα νευριάσει.... (αυτό ήταν αστείο και κακιούλα !! Δεν πειράζει, Χρόνια Πολλά !! και πάλι).

Δείτε τα τραγούδια που "πρότεινε" το μυαλό, αν σας αρέσει το αποτέλεσμα και τα έχετε ... enjoy !! Αλλιώς συνδεθείτε στο link, λίγη υπομονή, και σύντομα θα τα ακούσετε. Α, να μην το ξεχάσω, κάθε φορά που θα τα ακούτε να χαμογελάτε και να λέτε και ένα "χρόνια πολλά", κάνει καλό από κάθε άποψη !!

1. Thalassa / Σταμάτης Σπανουδάκης
2. Του έρωτα (Της αγάπης μαχαιριά) / Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
3. Πέτα τα βιβλία / Γιάννης Γιοκαρίνης
4. Δεν έχω στιγμές (βιτρίνες) / Λάκης Παπαδόπουλος
5. Θα 'μαι πάντα εδώ / Δημήτρης Κοργιαλάς
6. Κι αν τώρα λείπεις / Δημήτρης Κοντολέων
7. Σε θυμάμαι / Νίκος Ξύδης
8. Τι ρόλο παίζω εγώ / Γιώργος Δημητριάδης
9. Βρίσκεσαι παντού / Stavento
10. Ουλαλούμ / Βασίλης Παπακωνσταντίνου
11. Ακόμα Προσπαθώ / Πυξ Λαξ
12. Χάρτινα Φεγγάρια / Φίλιππος Πλιάτσικας & Όναρ
13. Όλα τα 'δωσα για σένα / Domenica
14. Είναι απλό σ' αγαπώ / Λάκης Παπαδόπουλος
15. Μπες παντού / Νίκος Καρβέλας
16. Αν Δε Σε Ξαναδώ / C:Real
17. Εγώ Αυτό που Ξέρω / Ελένη Πέτα
18. Θα 'θελα να 'σουν εδώ / Αντώνης Βαρδής
19. Χρόνια Πολλά / Άννα Βίσση